Index Fórum

Index Fórum

Gintopik: Kávéológia

2013. május 10. - indexforumok
A nyolcvanas években, mikor a programokat kazettás magnóról (!) töltötték be az akkori számítógépek, létezett a városunk művelődési házában egy Spektrum Klub nevű intézmény, ahová azok jártak, akik cserélgetni akartak programokat. Meg tapasztalatokat is. Én mindig kinéztem a Spektrum Világ nevű újságból, hogy melyik program érdekel (nyilván valami stratégiai játék volt), és azt céltudatosan megpróbáltam beszerezni a Klubban.
Apámat, aki gyakran elkísért ezekre a találkozókra, egyszer megkérdeztem, hogy egyes emberek miért maradnak késő estig is a Klubban és miért másolnak át olyan programokat is maguknak, amiket teljesen biztos, hogy soha nem fognak használni. 
Azt mondta:  Mert ők Megszállottak.

Szerencsére Megszállottak ma is vannak. Olyan emberek ők, akik irigylésre méltó alapossággal ássák bele magukat abba, amit hobbijuknak tekintenek. Na, őket – vagyis inkább a szubkultúrájukat és a teret ahol beszélgetnek - fogjuk megmutatni időről időre, átkutatva értük az Index Fórumait.

 

macchiato.jpgA mai poszt a kávé megszállottjairól szól. Egy olyan topikba hívjuk az olvasót, ahol nagyon nem mindegy, hogy milyen formájú csészébe csorog a duplabojleres  gyönyörű fémcsodákban főtt kávé. Olyan emberek éltetik ezt a topikot, akik nap mint nap – gyakran évek óta – benéznek ide, és itt beszélgetnek,  olyan emberek, akik  odafigyelnek a csapolásnál a hőstabilitásra, és hogy a gép által előállított gőz száraz és erős legyen.
A csatornásodásban, vízkövesedésben ördögöt látókra nézzünk most rá:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9014122

süti beállítások módosítása